През 2018 година в България ще се проведе Младежко биенале на

...
През 2018 година в България ще се проведе Младежко биенале на
Коментари Харесай

Най-старият конкурс за фотография търси таланти от Пазарджик

През 2018 година в България ще се проведе Младежко биенале на FIAP (Международната Федерация за Фотографско Изкуство) ще се организира в страната ни тази година. Това е най-старият конкурс в света за младежка снимка, заяви председателката на локалната фондация „ Ви Арт “ Вили Тодорова.

Тя приканва всички български младежи, занимаващи се с снимка, да изпратят свои фотоси за селектиране на българската сбирка, която да ни показа в този конкурс.

Организатор на 39-то издание на този влиятелен салон е Национално съдружие фотографска академия „ Янка Кюркчиева “ в СОФИЯ. Откриването на изложбата и награждаването на участниците ще бъде на 13 юни 2018 година в Националния замък на културата като съпътстващо събитие на Българското Председателство на Съвета Европейския съюз.

Темата на фрагментите за състезанието е свободна. Могат да вземат участие създатели в две възрастови категории – родени след 31 март 1997-ма и след същата дата на 2002 година.

Файловете се качват на страницата на Фотографска академия на следния линк: http://photoacademy.org/2018/01/39-fiap-youth-biennial-in-bulgaria/   Всеки създател може да кандидатства с не повече от 4 фрагмента.

Крайният период за подаване на файловете е 31 март, оценяването на българската сбирка ще стане до 11 април, изпращането й ще бъде на идващия ден, а до 20-ти ще бъде оповестена на уеб страницата на сдружението. Съревнованието ще приключи с галерия, която ще бъде открита на 13 юни в Националния замък на културата. На нея ще бъдат наградени спечелилите.

За повече информация и подпомагане може да се свържете на имейл [email protected]  или на телефон 0888802328 - Вили Тодорова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР